Citate de Emil Garleanu

Citate de Emil Garleanu
de Emil Garleanu
Adevaratul eroism strange dupa sine dragostea de oameni, dupa cum, in aceeasi vreme, indeparteaza cu dezgust lasitatea. (Emil Garleanu)

O munca staruitoare imbinata cu un talent frumos pot da, uneori, roade uimitoare. (Emil Garleanu)

Tinerete, cum amagesti nadejdiile, cum seci puterile, cum astamperi si potolesti avanturile. (Emil Garleanu)

Cinstea e ca sangele; daca-ti lipseste, mori. (Emil Garleanu)

Tineretea, chiar in mijlocul mahnirilor, are o lumina a ei. (Emil Garleanu)

Nimic nu e mai amar decat otrava prieteniei false. (Emil Garleanu)

O carte iubita e o ruda, o sora scumpa a sufletului nostru. (Emil Garleanu)

Fiecare artist ar trebui sa aiba ca chestiune de constiinta zugravirea lumii in care traieste. (Emil Garleanu)

Realitatea nu poate fi interesanta decat prin ea insasi; transpusa, in toata cruditatea ei. (Emil Garleanu)

Limba e cea mai sfanta mostenire a unui popor, ea e a tuturor. Ea e intrupata, alcatuita, slefuita in cursul a zeci de veacuri, rasarita din trebuintele, din durerile, din bucuriile si suferintele unui popor. (Emil Garleanu)

Scrisul e si el o indeletnicire grea care cere multa incordare, care cere observatie, munca, studii, in afara de talentul car eincordeaza, care incheaga opera intr-un mozaic mai mult sau mai putin perfect, dupa cum e puterea scriitorului. (Emil Garleanu)

Mare inraurire are literatura, cand e bine aleasa si cu caldura impartasita, asupra sufletului omenesc. (Emil Garleanu)

Un an intreg si-a plimbat boierul sotia, pe coana Casuca, linisteasc-o Dumnezeu, in nadisanca trasa de calutul sprinten, invarstat de niste hamuri rusesti cu alamuri si canafuri. (Emil Garleanu)

O carte e cel mai bun prieten, spune o zicatoare; e ceva mai mult: o carte iubita e o ruda, e o sora scumpa a sufletului nostru. (Emil Garleanu)

Nu trebuie sa fii cat un munte de mare ca sa poti judeca. Ci de-ai fi cat o neghina sau cat un fir de colb, daca ai in capusorul tau scanteia dumnezeiasca ce cuprinde lumile, ti-i de ajuns: stii ce esti, de unde vii si incotro trebuie sa te indrepti. (Emil Garleanu)

Deprins sa traiasca in acest loc, an de an, optzeci si mai bine, lui Meremet nu numai ca nu i-ar fi trecut prin gand nevoia unei meremetisiri a dughenei, ca cele multe din alte vremuri ce-i atrasese porecla, dar i se parea ca locuinta e tare ca si alta data, ca pana si hanul din ograda acoperita cu brusturi, e gata sa primeasca, pe portile larg deschise, brasovencile pline cu marfuri. (Emil Garleanu)Citate de Emil Garleanu


Aceasta pagina a fost accesata de 3311 ori.